Şehit Barış Akay Anaokulu


Vizyon: Çağdaş değerlerle, Atatürkçü düşünce ışığında Türk Milli Eğitiminin Genel amaçları ve Okul Öncesi Eğitiminin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, eğitim ve öğretim vererek Bodrum’un önde gelen, başarılı eğitim kurumları arasında yerini devam ettirmek.

Misyon: Şehit Barış Akay Anaokulu olarak misyonumuz; ezberden öte özümseyerek öğrenen, kendini bilgiyle doldurmak yerine bilgiyi kullanan, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, uluslararası bir vizyona sahip, yerel değerlere bağlı, evrensel değerlere açık, geleceğin aydınlık liderleri olacak bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ´Eğitimde İyi Örnekler´projesinde okulumuz öğretmeni Esin KASAP´In ´Limon ve Zeytin´ tiyatro oyunu projesi ile okulumuz Muğla birincisi olmuştur. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Beslenme Dostu Okul Sertifikasını ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Figen YENİMAZMAN’ın yürütmüş olduğu çalışmalar sonucunda okulumuz E-Twinning Avrupa Kalite Etiketini almıştır. 2020/2021 yılında “Eko-Okullar Projesi” kapsamında bahçemizde her sınıfa ayrı bahçe düzenlenmiş, velilerimizin de desteğiyle bahçe çapalanmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de bahçeye istedikleri sebze-meyve dikip, bakımını bizzat kendileri yapmıştır. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucu “Yeşil Bayrak” almıştır. Ayrıca bu çalışmalar halen devam etmektedir. Kış mevsimine uygun sebzeler ekilmiş, çocuklarımız kendi bahçeleriyle ilgirmeye devam etmektedir. Sıfır Atık Projesi kapsamında da çalışmalarımız devam etmektedir. Kompost gübre de üretilmeye başlanmıştır. Okulumuzda çevreye duyarlı,yeşille iç içe, doğaya saygılı çocuklar yetiştirmeye devam ediyoruz.

Saatler:
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0 252 313 03 40

Belgegeçer - (252) 316 7500

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sehitbarisakayanaokulu.meb.k12.tr

Adres - Kumbahçe Mahallesi Sırrı Atalay Caddesi 48400 No4 Bodrum/MUĞLA

Öğretmen :11
Öğrenci :132
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :1450
Yemekhane :2
Öğretim Şekli :SABAH/ÖĞLE GRUPLARIMIZ VARDIR.

Yerleşim Yeri - Kumbahçe Mahallesi Sırrı Atalay Caddesi No:4 48400 Bodrum /MUĞLA

Adres - Kumbahçe Mahallesi Sırrı Atalay Caddesi 48400 No4 Bodrum/MUĞLA

Ulaşım Bodrum eski otogarından saat başı kalkan Barış Sitesi arabalarıyla ulaşım yapılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İle 2 saat ilçeye de 5 dk mesafede: